Övriga Norrland

 • Det kostar 125 kr att annonsera kommersiella arrangemang i Ljusspridarnas Kalender (med tillhörande ortssidor). Förskottsbetalning gäller. Skicka din annonsbeställning via KONTAKT.

Aktuella arrangemang

 • Inga aktuella arrangemang

Tidigare arrangemang

Örnsköldsvik: Shamballa – kväll med ny kosmisk kunskap

Solkarina och Sofia bjuder på en enastående kväll med en unik föreläsning och samtal, där du får ta del av ny kosmisk kunskap!

Du kommer att få en behandling med Shamballas ljus och kosmisk omprogrammering. Vi kommer att lära dig hur du skapar flöde i 144 dimensioner en metod du kan använda dagligen i din utveckling.

Under den här kvällen tar vi dig med på en dimensionell resa där du får känna på de högre kosmiska energierna från Shamballa. Du får lära dig mer om Shamballa och varför Shamballa är viktigt för dig och din utveckling. Vi lär dig metoder som du framgångsrikt kan använda i ditt eget liv.

Vi (Solkarina och Sofia) har en nära kontakt med Shamballa sedan barnsben. Vi har fått ett uppdrag av Shamballa att förmedla dess kunskap till människorna. Det ger dig en möjlighet att vakna andligt och väcka minnen från högre dimensioner om den du verkligen är.

Känner Du dig kallad att komma till vårt event? Av nyfikenhet eller att du känner dig dragen till Shamballa energierna? Då ligger det säkert i din livsplan att du ska vara en del av just den här kunskapen. Vi välkomnar dig att träffa oss och uppleva en gemenskap med de fantastiska Shamballaenergierna för att se hur långt du kan komma i ditt uppvaknande till högre dimensionell kunskap.

Alla deltagare får en Shamballa-gåva värd 500 kr. Boka din plats i god tid, begränsat antal platser.

Lördag 9 juni kl 18.00-21.30 (insläpp kl 17.30)

Plats: IOGT-NTO, Arnäsvall

Pris: 435 kr (inkl  bokningsaavgift)

Bokning: https://www.ticketmaster.se/artist/shamballa-kvall-med-ny-kosmisk-kunskap-biljetter/996818

Fler orter: Föreläsningen ges också i Umeå (10 juni), Piteå (11 juni) och Luleå (12 juni). Mer info och hur du bokar: https://www.ticketmaster.se/artist/shamballa-kvall-med-ny-kosmisk-kunskap-biljetter/996818

Åldersgräns: 18 år.

Mer info på våra hemsidor:

Ayurvedadoktorn tillbaka!

Per_web_02

Läkaren och Ayurvedadoktorn Per Nordgren, Stocka, återkommer och ger behandlingar/konsultationer på följande orter:

 • Örnsköldsvik och Umeå: 26-27 januari 2013
 • Härnösand och Sundsvall: 2-3 februari 2013

Per besöker även orterna norr om Umeå och erbjuder främst kvällstider:

 • Skellefteå: 28 januari-1 februari 2013
 • Piteå: 28 januari-1 februari 2013
 • Luleå:  28 januari-1 februari 2013
 • Kalix:  28 januari-1 februari 2013
 • Haparanda:  28 januari-1 februari 2013

Välkommen att föreslå en tid för konsultation/behandling som passar just dig! Kontakta Per på tel 070-660 66 53 eller via mejl.

Per Nordgren har över 30 års erfarenhet av den Ayurvediska läkekonsten och är troligen den svenske skolmedicinare som har längst erfarenhet av systemet.

Ayurveda är världens äldsta dokumenterade system för förebyggande hälsovård och erkänt av FN:s världshälsoorganisation, WHO. I Indien är ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus.

Varje människa har medfödda egenskaper och beroende på vilken egenskap som är dominerande tillhör man kroppstyper som kapha, pitta eller vata. Om man utsätts för påfrestningar reagerar man med den del av kroppen som är svagast. En behandling inleds med att läkaren fastställer vilken kroppstyp man är och vad i kroppen som är i obalans.

Läs mer om Ayurvedisk läkekonst på Pers hemsida eller här.

UMEÅ: Vad säger Mayakalendern och profetiorna om vår tid?

Spännande föreläsningskväll om ett högaktuellt ämne med mayakännarna Ola ”Aniel” Petterson, Visby, och Karin Forsberg, Nordmaling.

Aniel baserar sitt föredrag både på fakta/forskning kring Mayakalendern och på kanaliseringar. Han berättar bl a om Tidplanen för mänsklighetens upplysning och om Mayafolkets egen syn på sin kalender och på profetiorna – efter 525 års tystnad.

Karin Forsberg har skrivit boken ”Mayakalendern – din vägvisare i tiden”. Du kan få din personliga Tzolkinrunda gjord av henne (läs längre ner hur du beställer).


Vad kan vi t ex vänta oss av Den Sjunde och sista skapelsedagen i den Galaktiska undervärlden, som enligt Mayakalendern inleddes 3 november 2010? Och vad händer sedan?

De frågorna får kanske svar under kvällen, som avslutas med Frågestund. Hela kvällen beräknas ta 3-4 timmar inkl fikapaus.

Fredag 10 december 2010 kl 18.30

Kan du inte delta i Umeå så kanske Luleå 7 december eller Piteå 8 december passar dig bättre. Se Luleåsidan eller Piteåsidan!

Personlig Tzolkinrunda för 120 kr. Vill du att Karin Forsberg gör din egen personliga Mayapuls (Tzolkinrunda)? Då måste du i förväg uppge dina födelsedata. Lämna dem när du anmäler dig, eller mejla dem till Karin: livsstrommen@telia.com. Tzolkinrundan får du för 120 kr under denna föredragskväll.

 • Läs mer om Karin Forsberg på hennes hemsida: Livsströmmen
 • Läs mer om Ola ”Aniel” Petterson på hans hemsida: Haniel.se


Om Aniel: Han har sedan 2003 gett uppskattade föreläsningar baserade på forskaren Carl Johan Callemans genombrott i tolkningen av Mayakalendern och han var även medproducent till Callemans bok ”The Mayan Calendar and the transformation of Consciousness”. Han är upphovsman till Calleman Matrix vilket utgör redskapet för att studera den Profetiska Tidsvetenskapen, och har även gjort bokomslag till Barbara Hand Clows ”Mayakoden” och Callemans tidigare bok till ”Solving the Greatest Mystery of our Time”.

Aniel var en av initiativtagarna till den globala meditationen ”Oneness Celebration” som firades vid Venuspassagen den 8 juni 2004 med ca 30 miljoner deltagare. Aniel förbereder nu ”The Galactic Pow-Wow 2012”, firandet av Venuspassagen den 6 juni 2012. En veckolång festival som går av stapeln i Sverige som förberedelse till kalenderns omtalade – och felaktiga slut – den 21 december 2012.

Om föredraget: Aniel kommer att tala om tiden, planeten, tillvaron och evolutionen. Om gamla profetior och deras visdom likaväl som det senaste inom vetenskap och psykologi. Han presenterar klassiska, oemotsägliga sanningar och nya rön som lånats av goda och upplysta människor. Idéer som kan förändra världen – och kanske redan borde ha gjort det.

Efter Mayas 5.200 Tun långa cykel föds en ny sol – ett nytt medvetande. Vi är strax där… men vad betyder det? Den frågan och ett antal andra får svar under kvällen:

 • Vad är egentligen 2012-syndromet?
 • Hur kan USA:s och det kapitalistiska systemets uppgång och fall belysas i ljuset av Mayakalendern?
 • Är det en Global uppvärmning som pågår eller är den Galaktisk?
 • Förändras vår DNA-struktur och vi blir allt mer intelligenta?
 • Vad är det som händer med Moder Jord?
 • Vad räknar egentligen Mayakalenderns Långa Räkning?

Aniel kommer att presentera de rön som framkommit om 2012 och vad Mayafolket efter 525 års tystnad har att säga om västerlänningars uttolkningar av deras kalendersystem, som Jenkins, Argüelles och Calleman. Han framför sina egna slutsatser och kanaliserade material med insikter om hur vi bör förhålla oss till den turbulenta tid som vi nu är inne i…

DOROTEA: Öppna för din inre glädje – kom och måla!


En kurs med Inspirativ målning, stillhet och rörelse. Kursledare är Ingrid Krianon och Jon Anker Holm. Inga prestationskrav eller förkunskaper – allt bara sker! Nybörjare och konstnärer – alla är lika välkomna!

Lördag-söndag 13-14 november 2010

 • Lördag kl 10.00–17.30
 • Söndag kl 10.00-15.00

Du kan måla en eller två dagar (nybörjare lördag).

Plats: Kullerbackens hembygdsgård, Dorotea.

Priser: Lördag 400 kr; Söndag 250 kr.

Anmälan: Maria Hahlin, 070-665 67 71, maria@hahlin.com

Hemsida: www.ingridkrianon-jonankerholm.nu

Med hjälp av Inspirativ målning, stillhet och rörelse öppnar vi slussarna för kreativitetens gåva och flöde. Vi målar för livet och för vår längtan att hela oss själva och Jorden. Vi målar våra känslor och drömmar. Vi finner ny energi och inspiration.

 • En kurs som passar den som säger ”nej, jag kan inte måla”
 • Till dig som har målat förut, och vill utvidga din kreativa inre kanal
 • Till den som vill ta ytterligare ett steg i förståelse av sig själv och andra.

Ta med:

 • kraftiga barnkritor och vattenfärg (ev. akrylfärg – ej olja)
 • gamla tapetrullar, vattenburk och penslar (ev. stort akvarellblock eller duk)
 • lätt lunch. Kaffe och te finns.

Varmt välkomna!

Ingrid Krianon är brobyggare, författare, livsinspiratör, föreläsare, kursledare och visionär medan Jon Anker Holm är musikant, diktare, föreläsare, specialpedagog och terapeut. De bor i Bodarna i Gagnef kommun, mitt emellan Leksand och Borlänge, och samarbetar sedan många år som kursledare, föreläsare och vägledare.

Vad händer i tiden?

Samvaro på Kullerbackens hembygdsgård i Dorotea med Ingrid Krianon och Jon Anker Holm – för bl a dem som inte går kursen.

Lördag 13 november kl 17.00–19.30

Pris: 50 kr för dem som inte deltar i kursen.

Anmälan: Maria Hahlin, 070-665 67 71, maria@hahlin.com

Läs mer på Ingrids och Jons hemsida: www.ingridkrianon-jonankerholm.nu Det finns också en sida här på Ljusspridarna, där Ingrid presenteras närmare, samt länkar till hennes visioner: Ingrid Krianons visioner. Läs den senaste visionen här: Visioner 2010..

UMEÅ: Kurs i enhetsmedvetande

Helgkurs med Simon Peter Fuller och Maria Hope Rosenlind (sewww.wholisticworldvision.org samt www.hope-of-avalon.com) Kursen innehåller meditationer, inspirerande tal om varför du är här på jorden, vem du är, upplysthet, befrielsen från våra rädslor/Ego, vad profetian ”Ljuset skall komma från Norr” innebär.

Lördag-söndag 6-7 november 2010 i Umeå

Plats: Må bra källan, Kungsgatan 42, Umeå

Kurspris: 1.600 kr, inkl middag lördagkväll.

Simon Peter Fuller är bl a författare av boken ”Rising out of chaos” och har arbetat internationellt i mer än 20 år med föredrag och kurser, som både är underhållande och inspirerande med information om vad som händer på jorden. Kursen översätts till svenska av Maria Hope Rosenlind. Maria arbetar som medium och har kurser inom healing och mediumskap. Tillsammans med Simon ordnar de resor till spännande platser.

Anmälan: Christina Byström, tel 070-561 16 63

Vi kommer också berätta om och visa bilder från vår resa till Peru med aktiveringen av solskivan samt resor till andra kraftplatser; hur man kan aktivera dessa så som ett sätt att hjälpa mänskligheten att höja sitt medvetande. Det blir under helgen också eld- och vatten ceremonier, healing meditation, änglameditationer, lördagmiddag så som Essérna åt med levande föda, besök av lokal kraftplats i Umeå med energiarbete m.m.

Ta med vita kläder till lördagens middag, inneskor, kudde, anteckningsbok och penna samt varma utekläder till söndagens förmiddagsutflykt till en kraftplats.

Arrangör är föreningen ”Du Människa” i Umeå: www.dumanniska.se

Varmt välkommen!

GÄVLE: Unik kurs i Ayurvedisk Yogamassage, steg 1

biggankusum2b kosumdemo1 Kursledaren Birgitta Marklund och hennes indiska läromästare Kusum Modak, som även visar en av övningarna.

Detta är ett unikt tillfälle att utbilda dig i Ayurvedisk yogamassage! Kursledare är Birgitta ”Biggan” Marklund, Öjebyn. Kursen är indelad i tre steg och redan i detta första steg så får du med dig kunskap om full kroppsmassage, vilket innebär att du kan träna och ge behandling direkt efter kursen. Denna praktik kommer att vara ett krav för att du senare ska kunna gå vidare till steg 2 och 3. Vid varje steg får du ett kurshäfte med övningar som ingår i kursavgiften.

Fredag-söndag 17-19 september 2010

 • Fredag kl. 17.00-20.00
 • Lördag kl. 09.00-18.00
 • Söndag kl. 09.00-18.00

Plats: Yogaskolan i Gävle, Norra Skeppsbron 1.

Pris: 3.500 kr, inkl kurshäfte med alla övningar.

För anmälan och information, ring Biggan, tel 070-445 46 12.

Birgitta Marklund skriver så här om kursen på sin hemsida (http://biggansayurveda.net/):

Den ayurvediska yogamassagen är en unik form av kroppsbehandling, där en kombination av ayurvedisk massage och yogabaserade muskeltöjningar används för att öppna och balansera kroppen och själen och för att få igång den vitala energin. Hela kroppen behandlas alltid.

Den ayurvediska yogamassagen har utvecklats av master Kusum Modak, Pune, Indien. Jag har lärt mig tekniken direkt av henne och har varit hennes assistent vid tre av hennes kurser i Pune med människor från hela världen. Kusum har gett mig sin välsignelse att hålla kurser och ge vidare kunskapen om den ayurvediska yogamassagen.

Vi använder både händer och fötter när vi arbetar för att stimulera och mjuka upp blockeringar. Klienten har fokus på andningen och i samspel så öppnas kroppen. Varm, ekologisk sesamolja som bas och ett puder från ingefärafamiljen strös över kroppen under behandlingen. Dessa medel fortsätter sedan efter behandlingen att arbeta sig vidare in genom huden, som ju är vårt största organ.

Steg 1

Det här steget betyder att du redan nu får med dig kunskap om full kroppsmassage, vilket innebär att du kan träna och ge behandling efter kursen. Denna praktik kommer att vara ett krav för att du senare ska kunna gå vidare till steg 2 och 3.

Steg 2

I det här steget bygger vi vidare med fler variationer av behandlingar och inriktar oss på specifika problem, t ex i höfter, knän och rygg. Även det här steget förutsätter att du efteråt tränar och praktiserar behandling så att du kan delta i tredje steget.

Steg 3

I det här steget samlar vi ihop kunskapen från Kusum och lägger till ytterligare variationer på behandlingar av specifika problem, t ex i lungor, mage, nacke och korsrygg.

För varje steg ingår kurshäfte med övningar i kursavgiften. Efter sista steget certifieras du och får ett intyg som visar att du genomgått hela utbildningen.

Annonser