Jokkmokk

 • Det kostar 125 kr att annonsera kommersiella arrangemang i Ljusspridarnas Kalender (med tillhörande ortssidor och månadssidor). Förskottsbetalning gäller. Skicka din annonsbeställning via KONTAKT.

Aktuella arrangemang

 • Inga aktuella arrangemang.

Tidigare arrangemang

Trumbyggarkurs

    

Bygg din egen ramtrumma! Kurs med trumbyggaren, konsthantverkaren och konstnären Gun Hofgaard, Purkijaur, Jokkmokk.

Fredag-söndag 28-30 oktober 2011

Plats: Samernas Folkhögskola i Jokkmokk.

Pris: 2.500 kr per person. I kursavgiften ingår allt material (färdiglimmat svep, avhårat renskinn, färger, tillgång till verktyg och material för att göra en trumpinne) så att var och en har sin egen ramtrumma efter kursen. OBS! Mat och boende ingår ej i priset.

Anmälningsavgift: 1.000 kr, betalas in senast 28 september. Betalas ej tillbaka vid ev. återbud. Resterande belopp betalas vid kursens start. Uppgift om bankgironr. får du i samband med anmälan. Skriv ”Ditt namn” i meddelandefältet.

Information och kontakt, se Gun Hofgaards hemsida: http://www.ge-hofgaard.se/

Boende: Skabram stugby, ca 1 km väster om Jokkmokk.

 • Alt. 1: Stuga med nio bäddar i två rum, kök, två duschrum med toa och vardagsrum. Stugan kostar 1.100 kr per natt, dvs ca 122 kr per person och natt om nio personer delar stugan. Det blir alltså dyrare om det blir färre.
 • Alt. 2: Stuga med fyra bäddar för 600 kr per natt, dvs 150 kr per person och natt om fyra personer delar stugan. Det blir alltså dyrare om det blir färre.
 • Du bokar boendet på tel: 0971-107 52 (Rianne eller Hans). OBS! Uppge att du ska delta i Gun Hofgaards Trumbyggarkurs så att du får det pris som anges ovan.

Mat: 580 kr per person för hela helgen. Greta Huuva på Viddernas hus ordnar lunch, middag och fika till ett paketpris på 580 kr per person för hela helgen. Frukost ordnar du själv där du bor.

Måla i midnattssol!


Vedic Art Sommarkurs i Purkijaur

För dig som är intresserad av skapande och kreativa processer! Grund- och fortsättningskurs med Sanna Ranweg, Luleå. Sanna är utbildare inom Storyline och Storytelling samt utbildad symbolpedagog och Vedic Art-lärare. Inga förkunskaper krävs.

Söndag 26 juni-fredag 1 juli 2011

Tider: Söndag kl 14.00-20.00 • Övriga dagar kl 10.00-16.00

Plats: Byagården i Purkijaur, Jokkmokk, ca 15 km väster om Jokkmokk.

Pris: 1.600 kr (inkl moms) för kursen.

Info och anmälan: tfn: 070-213 50 93, mejl: sanna@sannaranweg.com

Se även Sannas hemsida.

Vedic Art är en målarkurs som bygger på 17 principer med ursprung i de Vediska skrifterna. Principer som handlar om konsten att leva och konsten att måla. Inga förkunskaper krävs, du målar från hjärtat och jobbar med din egen process i egen takt och öppnar efterhand ditt seende.

Det är en väg till att frigöra din kreativa kraft via färg och form. Eller ett tillfälle att se, vara och skapa, i din egen rytm ur din egen rörelse.

Har du gått tidigare Vedic Art-kurser fortsätter du med nya principer eller så går du in på fortsättningskursen eller så repeterar du tillsammans med andra. Några kanske börjar från början.

Ta med: Ta med eget material som akrylfärg, målarduk eller kritor. Visst material samt fika kommer att finnas att köpa till självkostnadspris. Mat ordnar du själv.

Boende: För den som vill övernatta går det att hyra stugor i Skabramåive stugby, tel 0971-10752 eller Vandrarhem Åsgård i Jokkmokk 0971-55977. Vi kan samordna resor för dem som åker kollektivt.

Välkommen!

Sanna

Vedic Art-utbildning

En helgkurs för dig som är intresserad av skapande och kreativa processer. Kursledare är Sanna Ranweg, Luleå, utbildare inom Storyline och Storytelling, samt utbildad symbolpedagog och Vedic Art-lärare.

Fredag-söndag 1-3 oktober 2010

Tider: Fredag 14.00-20.00, lördag-söndag 10.00-16.00

Plats: Viddernas Hus, Jokkmokk

Kostnad: 1.200 (inkl moms).

Info och anmälan: sanna@sannaranweg.com , tfn: 070-213 50 93

Vedic Art är en målarskola som bygger på 17 principer med ursprung i de Vediska skrifterna. Principer som handlar om konsten att leva och konsten att måla.

Det är en väg till att frigöra din kreativitet via färg och form. Ett tillfälle att se, vara och skapa, i stillsamhet. Inga förkunskaper krävs bara lusten att måla.

Har du tillgång till akrylfärg, målarduk eller kritor kan du ta med det. Det kommer att finnas kursmaterial och fika till självkostnadspris. Ta med egen lunch.

Access Energy Transformation

Pia Silverstrand

Föredrag och demonstration med Pia Silverstrand, Boden, Certifierad Access BARS facilitator.

Lördag 2 oktober 2010 kl.18.00-20.30

Plats: Folkets hus, B-salen, Föreningsgatan 8, Jokkmokk.

Pris: 100 kr.

Varmt välkommen med din nyfikenhet och frågor! Under kvällen kommer jag att visa och berätta om de nya verktygen som kommit till Sverige som en löpeld!

Access är ett system verktyg som frigör energi i form av begränsningar och utgångspunkten är en enkel, skön och rolig behandling som kallas BARS. BARS betyder bjälke, och det är i punkterna på dessa där vi lagrar energi som gör oss okapabla att finna nya möjligheter. Punkterna ligger på huvudet, stimuleras genom lätt beröring och behandlingen brukar upplevas som den bästa avslappningen man upplevt på mycket lång tid. Eller som någon sa ”I sämsta fall den bästa massagen jag fått – i bästa fall förändrar den hela ditt liv”.

För intresserade kan jag kan sedan erbjuda behandlingar samt endagsutbildning som ger certifikat att själv ge Access BARS efter kursen! Till klienter, vänner bekanta, barn eller kollegor 🙂 Vad mer är möjligt?

På en arbetsplats genererar detta enormt mycket för det gemensamma tillståndet av kreativitet och samspel. Vilket jag ser som en enorm möjlighet för arbetskollegor och samarbetspartners att hålla sig välmående, friska och glada och öka sin potensial – i all förändring som sker idag!

Låter helt galet, men det fungerar! Alltså, inte bara för dem som brukar kallas ”Riktiga friskusar”- utan för ALLA som är intresserade av mera möjligheter i sitt liv – på arbetsplatsen, med sin hälsa, pengar, relationer, bättre sex, bättre förhållande till sin kropp, sömn, avslappning m.m! Bortom vad du någonsin möjligen kunnat föreställa dig förut! Listan kan göras hur lång som helst! Jättebra för barn (inför prov, dålig sömn etc), eller de som har mycket energi (s.k. ”bokstavs kombinationer” fungerar detta jättebra på), dementa…

Jag ger även coachning att börja jobba med att ha access/tillgång till mera av Dig – genom att leva i frågan istället för svaren.

Under denna lördagskväll kommer vi att gå in lite på detta vad frågor genererar och på vilket sätt vi kan ställa dem. Jag demostrerar BARS, visar lite DVD om dito – med grundaren Gary Douglas som utvecklat detta under 20 års tid.

Och hur blir det bättre än så? Vad ska till för en kväll som öppnar möjligheter vi aldrig någonsin kunnat föreställa oss?

För ytterligare frågor ring tel. 073-076 38 96.

Vedic Art målarkurs

sannaranweg

En målarkurs för dig som är intresserad av skapande och kreativa processer. Kursledare: Sanna Ranweg, Luleå, utbildare inom Storyline och Storytelling, samt utbildad symbolpedagog och Vedic Art lärare.

Fredag-söndag 7-9 maj 2010

Tider: Fredag kl 14.00-20.00, Lördag-söndag kl 10.00-16.00

Plats: Viddernas hus, Jokkmokk

Kostnad: 1.200 kr (inkl moms)

Info och anmälan via mejl sanna@sannaranweg.com eller tel. 070-213 50 93.

Vedic Art är en målarskola som bygger på 17 principer med ursprung i de Vediska skrifterna. Principer som handlar om konsten att leva och konsten att måla. Det är en väg till att frigöra din kreativitet via färg och form. Ett tillfälle att se, vara och skapa, i stillsamhet. Inga förkunskaper krävs bara lusten att måla.

Har du tillgång till akrylfärg, målarduk eller kritor kan du ta med det. Det kommer att finnas kursmaterial och fika till självkostnadspris. Ta med egen lunch.

För den som vill övernatta finns det stugor att hyra på Skabramåive stugby, 0971-107 52. Vi kan hjälpa till att samordna resor och övernattning.

Vedic Art-utbildning

sannaranweg

En målarkurs för dig som är intresserad av skapande och kreativa processer. Kursledare: Sanna Ranweg, Luleå, utbildare inom Storyline och Storytelling, samt utbildad symbolpedagog och Vedic Art lärare.

Fredag-söndag 15-17 januari 2010

Tider: Fredag kl 14.00-20.00, Lördag-söndag kl 10.00-16.00

Plats: Viddernas hus, Jokkmokk

Kostnad: 1.200 kr (inkl moms)

Info och anmälan via mejl sanna@sannaranweg.com eller tel. 070-213 50 93.

Vedic Art är en målarkurs som bygger på 17 vackra principer med ursprung i de Vediska skrifterna. Principer som handlar om konsten att leva och konsten att måla. Inga förkunskaper krävs, du målar från hjärtat och jobbar med din egen process i egen takt och öppnar efter hand, ditt seende. Det är en väg till självkännedom via färg och form. Eller en chans att bara ha roligt!

 • Ta med ett skissblock och en grafit- eller blyertspenna, gärna också en anteckningsbok för att skriva ner Vedic Arts principer. Har du tillgång till akrylfärg, målarduk eller kritor kan du ta med det.
 • Kursmaterial och fika finns till självkostnadspris. Ta med egen lunch.
 • För den som vill övernatta finns det stugor att hyra på Skabramåive stugby, 0971-107 52. Vi kan hjälpa till att samordna resor och övernattning.
 • Finns det intresse att äta en gemensam middag tillsammans på lördagskväll så erbjuder Viddernas hus en middagsbuffé med smakupplevelser från den samiska traditionen.

Vedic Art-utbildning

sannaranweg

Målarkurs för dig som är intresserad av skapande och kreativa processer. Kursledare: Sanna Ranweg, Luleå, utbildare inom Storyline och Storytelling, samt utbildad symbolpedagog och Vedic Art lärare.

Fredag-söndag  2-4 oktober 2009

Tider: fre 14.00-20.00, lö-sö 10.00-16.00

Plats: Viddernas hus, Jokkmokk

Kostnad: 1.200 kr (inkl moms)

Info och anmälan: sanna@sannaranweg.com , tel. 070-213 50 93.

Vedic Art är en målarkurs som bygger på 17 vackra principer med ursprung i de Vediska skrifterna. Principer som handlar om konsten att leva och konsten att måla. Inga förkunskaper krävs, du målar från hjärtat och jobbar med din egen process i egen takt och öppnar efter hand, ditt seende. Det är en väg till självkännedom via färg och form. Eller en chans att bara ha roligt!

 • Ta med ett skissblock och en grafit- eller blyertspenna, gärna också en anteckningsbok för att skriva ner Vedic Arts principer. Har du tillgång till akrylfärg, målarduk eller kritor kan du ta med det.
 • Kursmaterial och fika finns till självkostnadspris. Ta med egen lunch.
 • För den som vill övernatta finns det stugor att hyra på Skabramåive stugby, 0971-107 52. Vi kan hjälpa till att samordna resor och övernattning.
 • Finns det intresse att äta en gemensam middag tillsammans på lördagskväll så erbjuder Viddernas hus en middagsbuffé med smakupplevelser från den samiska traditionen.

<< Tillbaka till startsidan

Annonser