Regndroppsteknik och Oljor

Regndroppsteknik och eteriska oljor med läkekraft

Regndroppstekniken är en mycket kraftfull form av aromaterapi. I regndroppstekniken kombineras lätt beröring och massage med kraften i eteriska oljor av allra högsta terapeutiska kvalitet. Regndroppstekniken är ett fantastiskt redskap för massörer och kroppsterapeuter, men är också utmärkt för privatpersoner att utöva på familj och vänner.

Regndroppstekniken utvecklades av naturläkaren Gary Young på 1980-talet. Den bygger på hans forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel samt på fascinerande information som han fått av en indianhövding från Lakota Indian Nations i USA.

Indianhövdingen berättade om hur man i generationer har använt sig av en metod att hela kroppen från obalanser och sjukdomar genom fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Denna gamla indianska tradition lade grunden till Gary Youngs utformning och utveckling av Regndroppstekniken.

Gary Young har i decennier ägnat sig åt att koncentrera och bevara de organiskt odlade växternas inneboende läkekraft genom en varsam, kemikaliefri destilleringsprocess med mycket lågt tryck, låg temperatur och under lång tid. Samtliga oljor är testade och bevisat rena, grad A terapeutiska oljor, utan tillsatser av kemikalier eller andra syntetiska produkter.

Oljorna kan användas på en mängd olika sätt: som kosttillskott eller i olika hygien- och rengöringsprodukter, med bevisat starka antibakteriella antivirus och antimögelegenskaper eller direkt på huden mot diverse hälsoproblem.

I den enkla, men effektiva behandlingsformen Regndroppsteknik görs behandlingen via fötterna, ryggen och andningen. Oljorna arbetar sedan i 5-7 dagar i kroppen. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans i kropp och själ. Immunförsvaret stärks. Denna behandling har också en normaliserande effekt på kroppens olika funktioner som t ex blodtryck, ämnesomsättning och hormonbalans. Behandlingen tar ca 60 minuter.

Vetenskapliga studier har visat att många typer av skolios och ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger ”sovande” längs ryggraden. Detta kan orsaka inflammation, vilket i sin tur kan göra att svagheter uppstår i ryggraden som kan leda till skolios och andra besvär. Genom att applicera särskilda terapeutiska oljor som motverkar virus, bakterier och inflammationer kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden.

De eteriska oljorna har en stärkande effekt på immunförsvaret och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doftsinnet, är Regndroppstekniken också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.

Endagskurser i Luleå

Endagskurser i Regndroppsterapi för terapeuter och privatpersoner ordnas flera gånger om året. Kurserna leds av Britt Wikström på Harmoni & Hälsa samt Monica Åström, som har Monicas alternativa behandlingar, båda i Luleå.

Nya kurser ordnas fortlöpande. Kontakta Monica eller Britt för information!

  • Harmoni & Hälsa, Britt Wikström, tel 070-553 58 00, mejl
  • Monicas Alternativa behandlingar, tel 070-640 40 33, mejl

Plats: Trädgårdsgatan 26 C, Luleå

Kursinnehåll:

Komplett utbildning i regndroppstekniken med behandling av hela kroppen via fötterna och ryggen med 9–11 eteriska oljor. Oljorna stryks ut och masseras in med mjuka rörelser. Effektivt mot rygg- och nackbesvär, trötthet, värk och stress, stärker immunförsvaret, m.m. Oljorna påverkar även känslocentrum i hjärnan via doftsinnet.

Du både lär Dig tekniken, som är lätt att lära och lätt att ge, men ändå väldigt effektiv, för det är oljorna som gör jobbet! Du får och ger behandling. Är Du redan terapeut kan du också använda delar av regndroppstekniken som komplement till andra behandlingsformer.

Du får kursintyg efter genomgången kurs och vi kommer att ha regelbundna uppföljningsträffar där du kan slipa på tekniken och lära Dig om nya oljor.

Kursavgift 2010: 1.200-1.300 kr inkl moms. I kursavgiften ingår kursmaterial på svenska, oljor som används under kursen och fika.

Oljor: Vill du beställa och använda egna oljor till kursen, får du 100 kr rabatt.

Om du sedan vill ge behandlingar behöver du köpa ett paket med elva oljor, som kostar ca 1.500 kr, och som räcker till 10-20 behandlingar. Vi visar hur Du beställer oljorna (leveranstid 1 vecka). Det går även bra att beställa enstaka oljor för eget bruk, liksom ett paket för Husapoteket med sju eteriska oljor.

Läs artikel om Regndroppstekniken i Hälsa nr 5, 2006 eller på Young livings hemsida, länken opportunity. Läs fallbeskrivningar. Skriv namnet på sjukdomen du är intresserad av i sökrutan så visas praktikfall med lämpliga oljor. Se även Britt Wikströms hemsida: Harmoni & Hälsa

Prova-på-demonstrationer och föredrag i Luleå

Britt Wikström och Monica Åström ordnar också återkommande prova-på-demonstrationer och föredrag i Luleå om de eteriska oljorna och regnbågstekniken. Bland annat demonstreras oljor som du kan ha i ditt husapotek. Här får du dofta, känna och lära dig om essentiella oljor, som kan lösa många av dina vardagliga bekymmer, allt från mögel, myror och möss till fläckar och förkylning. De kan stärka din och din familjs hälsa, såväl fysiskt som psykiskt, i hemmet och på resor.

Pris: ca 50 kr. Anmälan och information:

  • Harmoni & Hälsa, Britt Wikström, tel 070-553 58 00, mejl
  • Monicas Alternativa behandlingar, tel 070-640 40 33, mejl