Ansiktsläsning

Face Reading – Kinesisk ansiktsläsning

Ditt ansikte avslöjar din personlighet, energi, intelligens, hälsa och mycket mera. Genom Face Reading kan akupunktören utläsa hur dåtid påverkar nutid, se obalanser – svagheter i olika organ, som kan utvecklas till eventuella sjukdomar. Genom att bli uppmärksam på dessa obalanser kan man vidta åtgärder och återupprätta balansen.

Face Reading går till så här …

Akupunktören tittar på ansiktets form och grundfärg. Man tittar på hur ögonbrynen är placerade och utformade samt på ögon, näsa, kinder, haka och läppar. Face Reading innebär även att man tittar på rynkor och andra linjer i ansiktet och öronens utformning och placering, Sen tittar akupunktören givetvis på det som är det allra viktigaste i en ansiktsläsning – ögonen, själens spegel.

Face Reading – indelning av ansiktet

Ansiktet är indelat i manligt/kvinnligt, Yin och Yang. Vänster öga representerar Yin-energier som är en modersinfluens medan det högra ögat representerar Yang-energier som är fadersenergi. Öronen är indelade helt tvärt om. Ansiktet är indelas även i ålder från 1 – 60 år.

Face Reading – igår och idag

Redan 500 år före Kristus omnämns Face Reading i kinesiska texter och troligtvis utövades ansiktsläsning av Taoistiska shamaner. De flesta praktiserar i dagligt tal, kinesisk ansiktsläsning, utan att vara medveten om detta. Man säger bland annat att någon har en intelligent panna, sensuella läppar, stirrig blick, stövarnäsa, ”sur” mun och så vidare. Vi upplever attraktion eller repulsion vid ett första sammanträffande utan att exakt förstå varför. Vi uppfattar helt enkelt personens energi.

Källa: Akupunktura, Piteå